Africa de Sud multumeste Coreei de Nord pentru ultimul test nuclear efectuat.

diamond_mine_south_africa_north_korea_nuclear_testMultumirile vin in urma deschiderii unei noi mine de diamante cu costuri zero care a survenit dupa ultimul test nuclear al Coreei.

In aceasta saptamana guvernul Sud African a trimis o scrisoare oficiala de multumiri guvernului de la Pyongyang ca urmare a efectuarii unui al treilea test atomic pe teritoriul statului comunist. In urma acestui test, urmat de un cutremuur de magnitudine medie, in provincia sud africana Gauteng s-a deschis a doua zi o noua mina de diamante.

Geologii agentiei nationale a resurselor minerale au declarat ca mina este viabila pentru exploatare care va incepe in urmatoarele saptamani. “Nu putem sa multumim suficient guvernului Nord Corean si cred ca odata cu deschiderea acestei mine  toata comunitatea internationala va privi cu alti ochi aceasta mica tara din Asia care face eforturi deosebite pentru a se integra in noua politica mondiala. Ne asteptam la un astfel de deznodamant dar rezultatul a intrecut orice asteptare deoarece locatia minei este una ideala.” a declarat presedintele african Jacob Gedleyihlekisa Zuma.

Conform estimarilor, Coreea de Nord a ajutat Africa de Sud  sa faca o economie de circa 24 milioane de dolari.”

Leave a Reply