Baloane cu aer rece vor fi introduse in Egipt

freezing_air_balloon_egypt_accidentMăsura vine după ultimul accident aviatic în care a fost implicat un balon de aer cald şi în care şi-au pierdut viaţa 12 persoane.

Cairo, Egipt. Reprezentanţii unei companii care se ocupă cu zboruri de agrement pentru turiştii sosiţi în Egipt au declarat că au reuşit să creeze un balon special care are un standard de siguranţă mărit. iar prăbuşirea acestuia este aproape imposibila.

Balonul foloseste aer rece la temperaturi foarte scăzute, care previne explozia lui în cazul unui accident nefericit. În plus, balonul nu are nevoie de un pilot datorita faptului ca se va ataşa la o macara de mari dimensiuni. Autonomia de zbor a balonului este nelimitată, iar noile nacele pot acomoda pana la 80 de turişti.

Unul din aceştia a declarat: “Mă bucur că autoritaţile egiptene s-au hotărât să se gândească la siguranţa noastră. Înainte muream în atentate pe la tot felul de monumente turistice, dar acum văd că teroriştii se axează pe accidente de balon. Cred că măsura introducerii acestui tip de balon va aduce un val nou de turişti, până când macaralele care opereaza aceste baloane vor deveni la randul lor ţinta atacurilor “

Leave a Reply