Biserica Ortodoxa Romana accepta sa ingroape crestineste si persoanele care s-au sinucis, numai daca promit sa nu repete fapta.

biserica_ortodoxa_romana_sinucigasi_slujbe_canoane copyAnuntul vine sa linisteasca spiritele dupa ultimul val de sinucideri din lumea mondena.

Sediul Patriarhiei, Bucuresti. Astazi Patriarhia Romana a facut un pas istoric anuntand ca schimba canoanele bisericesti in ceea ce priveste slujbele de inmormantare ale celor care isi iau viata.

Daca pana acum, in cazul unui sinucigas, inmormantarea nu se putea face decat la minim 25 de kilometri de gardul unui cimitir si pseudo-slujba era oficiata de fosti studenti la teologie, exmatriculati din motive de comportament, de acum inainte slujbele vor fi cele normale, cu o singura conditie: ca decedatul sa promita ca nu va repeta fapta.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a declarat cu putin timp in urma: “Este un exemplu clar ca Biserica Ortodoxa Romana incearca sa se modernizeze si sa raspunda cerintelor venite din partea enoriasilor. Le suntem datori cu aceste lucruri, mai ales dupa toate sacrificiile banesti pe care le fac pentru noi.”

In incheiere, dorim sa adaugam ca, in continuare, persoanele care au luat viata altei persoane sau a mai multora, vor putea fi inmormantate bine merci, in centrul cimitirului si slujba poate fi oficiata de maxim 12 preoti care se ocupa de iertarea pacatelor decedatului.

Atata timp cat familia are bani sa le plateasca deplasarea.

Leave a Reply