Boris Johnson, primarul Londrei reuseste imposibilul.

boris_johnson_london_olympic_2016Comitetul Olimpic International a facut un anunt surpriza desemnand Londra ca fiind urmatorul oras care va organiza Jocurile Olimpice de Vara din 2016.

Anuntul este unul surpriza datorita faptului ca este prima oara in istoria Jocurilor Olimpice cand un oras organizeza consecutiv aceasta competitie. Totul a pornit de la o cerere speciala inaintata de actualul primar al Londrei, Boris Johnson catre Comitetul Olimpic International, cerere prin care acesta solicita ca Londra sa devina din nou organizatoarea evenimentului mai sus mentionat pentru a permite primariei londoneze sa isi recupereze investitia initiala efectuata pentru organizarea evenimentului din 2012.

Din calculele primariei se pare ca este nevoie ca flacara olimpica sa stationeze in Marea Britanie pentru inca cel putin trei editii ale olimpiadei de vara. “Nu vreau sa dam impresia ca dorim sa monopolizam aceasta competitie dar cererea inaintata de primaria pe care o conduc este una legitima si acceparea ei de catre Comitetul Olimpic International ne va permite sa putem avea un profit de pe urma organizarii evenimentului.” a declarat pentru “The Sun”, Boris Johnson.

Dupa anuntul comitetului international orasul Beijing a inaintat o cerere in care solicita organizarea pentru inca patru editii a olimpiadei de vara iar in aceeasi nota, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va dori repetarea organizarii Jubilieului de Diamant si in anul 2013.

14 Comments

Leave a Reply