Cercetatorii au creat electroni cu vointa proprie.

free_will_electrons_scientistsTinta cercetatorilor a fost de a vedea daca existe electroni care pot sa se comporte altfel decat cei din natura.

Un grup de cercetatori din Noua Zeelanda a creat in laborator un numar mic de electroni cu caracteristici speciale. Acestia sunt capabli sa-si schimbe polaritatea cand este necesar, sa treaca de la un atom la altul in functie de nevoile si de interesele lor si de a se alatura altor electroni atunci cand le este amenintata existenta.

“Desi pana in prezent au fost creati doar cinci electroni de acest tip se pare ca acestia tind sa se comporte ca entitati cu vointa proprie care imprumuta mult din comportamentul oamenilor. De exemplu, am putut observa fenomenul de migrare al acestor electoni de la metale simple la metale nobile, preponderent aur si platina, unde se pare ca acestia se simt cel mai bine. Desi pana acum nu a fost ales nici un lider in randul electronilor se spera ca intr-o zi vom putea observa o ierarhie clara in functie de masa, nivel energetic si inteligenta subatomica.” a declarat Adrian Blincoe, seful cercetatorilor pentru acest proiect.

Leave a Reply