Cercetatorii doresc sa construiasaca case pasive cu ajutorul furnicilor.

anthill_ants_bulding_architects_passive_homesPlanul a fost pus la cale de un grup de cercetatori din Sudan iar reusita lor spera sa ii aduca in prim planul lumii stiintifice.

Este binecunoscut faptul ca unele specii de furnici poseda cunostinte exceptionale de arhitectura si contructie fapt ce le permita sa creeze contructii colosale comparativ cu dimensiunile lor.

Astfel, specialistii sudanezi doresc sa foloseasca cunostintele furnicilor pentru a realiza case pasive in care ventilatia si incalzirea sa se faca automat datorita sistemelor de galerii pe care doar furnicile stiu sa le realizeze.

“Vom putea oferi doritorilor case din materiale naturale cum ar fi: pamant, saliva de furnica, paie si nu in ultimul rand rahat de elefant, constructii in care temperatura ambianta este constanta pentru toata perioada anului, lucru care duce la un consum scazut de energie si la economii mari din partea proprietarilor. Desi momentan singura problema este forma si dimensiunile galeriilor pe care furnicile sunt capabile sa le construiasca echipa noastra de specialisti va putea invata furnicile sa construiasca case cu spatii deschise mari pentru un confort sporit al clientilor.” a declarat Okot Matak, seful acestui proiect stiintific foarte promitator.

Leave a Reply