Cinematografia romaneasca in doliu: statul roman va restaura filmele lui Sergiu Nicolaescu.

sergiu_nicolaescu_cristian_tudor_popescu_filmografieAceasta decizie va costa aproximativ 500 milioane de euro si impietreste inimile iubitorilor artei cinematografice.

Bucuresti, Romania. Centrul National de Cinematografie a anuntat ca va primi de la bugetul de stat un ajutor suplimentar in valoare de 12 milioane de lei pentru restaurarea tuturor filmelor celebrului regizor Sergiu Nicolaescu.

Proiectul a fost inceput de regizor in timpul vietii, dar a fost terminat partial pe YouTube de toti iubitorii filmelor lui. La inceput, va fi facuta o prima restaurare, iar secventele care nu pot fi salvate din cauza degradarii, vor fi re-filmate in urmatorii sase ani.

In cazul in care actorii care apar in aceste scene sunt decedati, acestia vor fi re-creati pe calculator in studiourile Pixar. Din spusele specialistilor cel mai greu de creat va fi Colea Rautu, datorita ochilor migdalati pe care ii avea. Numai aducearea acestui mare actor pe pelicula va costa aproximativ 13 milioane euro.

Unul din cei mai mari cunoscatori ai fenomenului cinematografic romanesc, Cristian Tudor Popescu a declarat pentru noi: “Sunt consternat. Am pierdut un mare regizor si cu el ar fi trebuit sa pierdem si opera lui. Acum totul este pierdut. Nu am cuvinte……………… Se vede clar o disolutie a autoritatii cinematografice din Romania.”

Leave a Reply