Daca vrei sa te sinucizi fa-o pana la varsta de 34 ani.

suicide_death_scientists_young_age_oldStudiul arunca o noua lumina asupra acestui fenomen care a luat amploare in ultimii 30 de ani.

Psihologii americani de la catedra de psihologie a universitatii UCLA au incheiat un studiu care s-a intins pe o perioada de 5 ani si care releva un lucru uimitor: Sinuciderea dupa varsta de 34 ani nu mai aduce nici un beneficiu celui care o face. In plus, nici persoanele apropiate nu mai sunt afectate la fel de mult cum ar fi  daca acest act ar avea loc la o varsta frageda. “Ca specialisti, am banuit de mult ca vom ajunge la acest rezultat dar acesta trebuia sustinut si de dovezi stiintifice. ”

Un alt lucru interesant pe care studiu il releva este ca odata cu inaintarea in varsta a celui care isi ia viata, persoanele apropiate ajung sa priveasca cu amuzament si umor momentul prin care trec. “Dorim sa informam corect persoanele care vor sa faca acest pas in viata si dorim ca acestia sa il faca in cel mai bun moment posibil pentru a putea marca in mod pozitiv persoanele care raman in urma defunctului. Este tragic cate vieti se irosesc la o varsta inaintata.”

La acest studiu au luat parte 4.325 de subiecti din 12 tari care au fost monitorizati in perioada 2006-2011 iar rata de succes a fost de 98.7%.

Leave a Reply