Din cauza crizei economice SUA mareste productia de aur si angajeaza noi alchimisti.

golt_obama_us_crysis_putin_oilWashington, WS. Criza economica americana se adanceste si presedintele american a recurs la o masura care nu a mai fost luata de la inceputul celui de-al doilea razboi mondial.

Obama a semnat deja un decret prin care aproba angajarea unui numar mai mare de alchimisti in cadrul administratiei americane si dublarea productiei de aur a Statelor Unite, pentru urmatorii treizeci de ani.

Aceasta masura a aruncat efectiv in aer piata actuala a aurului, iar pretul acestuia a scazut cu aproximativ 75% in ultimele zile. Ca raspuns la aceasta decizie, care duce la deprecierea aurului pe care toate statele il detin in rezerve, presedintele rus Vladimir Putin a decis marirea productiei de petrol, lucru care a condus inevitabil la scaderea pretului pe piata, asa cum s-a intamplat si in cazul aurului.

Vladimir Putin a revenit insa imediat asupra deciziei, cand a aflat ca masura luata de el este una salutata de SUA, stat care nu este un producator important de petrol, dar este unul din cei mai mari consumatori.

Leave a Reply