Doi spargatori albanezi au furat un extinctor dintr-o galerie de arta moderna din Stockolm

"Broken Heroes" ExhibitionAcestia au confundat extinctorul cu o lucrare de arta si sperau sa poate obtine pe el o suma cu sase cifre.

Fratii Albulena in varsta de 23 si respectiv 29 de ani au reusit sa pacaleasca sistemul de securitate a unei galerii de arta din capitala Suediei de unde au sustras in cateva minute un extinctor care se afla in una din salile de expozitie.

Acestia au declarat politiei ca au confundat extictorul cu o adevarata opera de arta din cauza altor exponate care se aflau in expozitie: vase de toaleta, bolovani, obiecte electrocasnice si obiecte de imbracaminte.

“Am vrut sa luam ceva foarte usor si care sa se vanda bine pe piata neagra. Nu doream sa caram un obiect voluminos si de aceea am facut aceasta alegere neinspirata. Am tot cautat in galerie o piesa de arta care sa semene cu un tablou sau sculptura dar a fost imposibil sa gasim.” a declarat unul din frati la scurt timp dupa ce au fost eliberati.

Dupa acest incident politia a decis sa nu ii puna sub acuzare pe cei doi spargatori dar acestia au fost amendati de catre serviciul de pompieri din localitate pentru punerea in pericol a vizitatorilor galeriei.

Leave a Reply