Dupa Maradona si Messi avem acum un alt campion argentinian: Papa Francis.

messi_maradona_pope francis_football_vatican_argentina_presidentArgentinienii au asteptat acest moment de secole si spun ca s-a dovedit ca sportul este cel mai bun ambasador in lume.

Buenos Aires, Argentina. Anuntul alegerii noului Papa din randul lor ii scoate pe argentinieni in strada. Acestia s-au obisnuit sa aibe monopolul in ceea ce priveste cei mai buni jucatori de fotbal din istorie dar asta intrece orice asteptare.

Marea majoritate a populatiei crede ca ultimele evolutii ale lui Messi au obligat cardinalii intruniti la Vatican sa ia aceasta decizie. “Ar fi fost ciudat sa fie ales un alt Papa dupa rezultatele obtinute de Messi in ultima vreme. Aveam informatii in interiosul Vaticanului ca majoritatea cardinalilor sunt pasionati de fotbal si era doar o chestiune de timp pana la anuntarea numelui noului Suveran Pontf. Pope Franci stie de acum inainte cu-i sa multumeasca pentru post si asta ar trebui sa il faca pe Messi si mai mandru de performantele proprii. ”  a declarat presedinta Argentinei, Cristina Fernández de Kirchner.

Desi cardinalul argentinian era favorit de multa vreme la postul suprem in Biserica Catolica credem ca influenta carierelor lui Maradona si Messi au cantarit imens in luarea deciziei.

Leave a Reply