Federatia Australiana de Natatie va folosi rechini pentru imbunatatirea performantelor sportivilor tineri.

Womens 4x100m Free Relay FinalsLa antrenamente se vor folosi rechini albi cu dimensiuni intre doi si trei metri iar sedintele vor fi inchise publicului.

Datorita rezulatelor slabe obtinute de sportivii sai la ultimele campionate mondiale de inot, Federatia Australiana de Natatie a decis folosirea rechinilor pentru imbunatatirea performanetelor sportivilor tineri care doresc sa urmeze o cariera in sportul de performanta.

Specimenele de rechini albi vor fi folosite atat pentru antrenamentele masculine cat si pentru cele feminine, cu singura diferenta ca fetele vor putea avea un avantaj mai mare la plecarea din block start-uri fata de omologii lor baieti.

In plus, fiecare inotator va purta asupra lui un burete impregnat cu sange proaspat pentru a starni interesul rechinilor mai putin experimentati.

Directorul Federatiei de Natatie a declarat pentru “Sports Illustrated” ca atata timp cat numarul sportivilor legitimati ramane acelasi atunci proiectul poate fi considerat un succes. El a amai adaugat urmatoarele: “Speram ca nu vom avea parte de accidente grave si de aceea am si interzis accesul publicului la aceste antrenamente. Tin sa mentionez ca toti sportivii nostri au semnat contracte prin care isi asuma intreaga responsabilitate in cazul unor evenimente nedorite cum ar fi amputari accidentale sau decese.”

Leave a Reply