Federatia Internationala de Curling ingrijorata de fenomenul incalzirii globale

curling_global_warming_olympic copyAcestia avertizeaza ca in lipsa unor masuri concrete din partea statelor puternic industrializate, in maxim 20 de ani acest sport va disparea.

Oslo, Norvegia. In urma cu doua zile, purtatorul de cuvant al Federatiei Internationale de Curling a facut un apel disperat catre factorii de decizie internationali pentru stoparea fenomenului de incalzire globala care, spune acesta, va conduce la disparitia sportului pe care il reprezinta.

“Deja avem cateva tari in care curlingul nu se mai poate practica si in curand o sa ne vedem nevoiti sa il retragem de pe lista sporturilor olimpice. Desi cautam solutii pentru inlocuirea ghetii cu alte materiale sau montarea unor roti speciale pe fiecare piatra de joc, deocamdata rezultatele nu sunt imbucuratoare. Este timpul sa ne rugam pentru o nou mini-era glaciara care sa salveze acest sport dar sansele sunt foarte mici tinand cont de faptul ca ultima a avut loc foarte curand.” a declarat Halvor Henrikson Nervig.

Se pare ca o parte din jucatorii de top au inceput sa se antreneze in zona arctica, dar in fiecare luna se raporteaza noi victime datorita atacurilor ursilor polari.

Leave a Reply