Formatia “Blur” fortata sa renunte la nume!

music_blur_band_adobe_company_lawsuit_copyrightDecizia a fost luata de un judecator britanic si este una definitiva.

Celebra formatie londoneza de rock alternativ care a luat nastere in anul 1988 este obligata de curtea suprema de justitie din Marea Britanie sa renunte la numele “Blur” in urma unui proces intentat de compania americana de software “Adobe”, proces care s-a intins pe nu mai putin de opt ani.

Avocatii companiei americane au reusit sa demonstreze in fata judecatorului faptul ca “blur” este un termen inventat de compania Adobe si este folosit in marea majoritate a aplicatiilor dezvoltate de aceasta. In plus, avocatii au demonstrat cu probe ca termenul in cauza are de suferit de pe urma prestatiei trupei londoneze din ultima vreme.

Totodata, compania Adobe solicita justitiei din Anglia sa aplice sentinta retroactiv si doreste ca termenul “blur” sa fie inlocuit din toate materialele in format electronic aparute pana la momentul de fata.

Adobe a angajat o firma de Branding celebra pentru a putea gasi noi nume formatiei care de astazi nu se mai numeste “blur”. Aceste propuneri au si fost facute publice, urmand ca membrii formatiei sa isi aleaga numele cel mai potrivit: “less sharp”, “very fucking clear” sau “pixelate”.

Leave a Reply