Generatoare de energie pe baza valurilor din cazile copiilor.

power_plant_mini_wave_bath_tube_norwayCercetatorii norvegieni au gasit o solutie care rezolva problema energetica a planetei.

Oslo, Norvegia. Un grup de cercetatori de la Institutul de Tehnica din capitala norvegiana a pus la punct un dispozitiv cu ajutorul caruia orice copil care se afla in cada plina cu apa poate produce energie electrica.

Aparatul functioneaza pe acelasi principiu pe care functioneaza celebrele generatoare care preiau energia valurilor si o transforma in energie electrica, doar ca de data aceasta cercetatorii au putut miniaturiza aceste aparate pentru a putea fi folosite in cazile micutilor.

Specialistii spus ca in numai zece minute de joaca micutii pot genera energie care sa alimenteze locuinta pentru circa opt ore. In cazul in care familia are doi sau trei copii aceasta devine independenta din punct de vedere energetic.

Inventatorii declara ca este un pas urias in ceea ce priveste domeniul energiei reutilizabile si ca acest pas poate duce la rezolvarea completa a problemei energetice a planetei.

Leave a Reply