Google va vinde Coreei de Nord 32 milioane de “ochelari de soare”

google_glasses_north_korea_sergeyTotul face parte din planul pus la punct de CEO-ul companiei americane şi liderul de la Phenian.

Santa Clara, CA. Eric Schmidt, Directorul General al companiei Google a anunţat în această dimineaţă, semnarea unui contract între compania pe care o conduce şi guvernul nord coreean pentru achiziţionarea unei prime tranşe de 32 milioane de ochelari Google care vor fi lansaţi în maxim şase luni de zile.

Acest contract a fost încheiat în cadrul primei şi ultimei vizite pe care  acesta a făcut-o în Coreea de Nord în 2012. Tranzacţia devine cea mai mare vânzare unică din istorie, iar contractul este în valoare de cinci miliarde dolari. Ochelarii vor fi purtaţi de toţi cetaţenii din Coreea de Nord care au împlinit 18 ani şi vor putea asigura guvernului de la Phenian o supraveghere cât mai bună a fiecăruia din ei.

Tot firma Google a pus la punct şi va întreţine sistemul informatic uriaş de care este nevoie pentru acest sistem complex de supraveghere.

 

2 Comments

  • Foarte interesant articol! Nu privisem lucrurile din punctul asta de vedere pana acum. Mi-ai deschis ochii, ce sa zic :)

Leave a Reply