Grecia este în haos după ce guvernul a decis accesul în staţiile de metrou numai pe baza unui bilet

greece_in_chaos_subway_decisionGrecii declară că niciodată în istoria ţării lor nu s-au confruntat cu o decizie atât de drastica şi nu vor înceta să protesteze până când guvernul nu se razgândeşte.

Atena, Grecia. Imediat după anunţul guvernului, cinci milioane de greci au ieşit în stradă în toate orasele care beneficiază de transport subteran.

Aceştia cer guvernului să revină asupra deciziei şi declară că au putut îndura multe din măsurile de austeritate, dar deja acest lucru este prea mult. Protestatarii doresc să faca şi o plângere penală la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, susţinând că această măsură îngrădeşte libertatea de deplasare a individului.

Unul din protestatarii din Atena declara: ”Ne simţim discriminaţi! Nu este normal ca conductorii de metrou să poată circula liber cu acest mijloc de transport şi noi nu, doar pentru simplu fapt că lucrează acolo”.

Măsura luată de guvernul elen doreşte să aducă un plus de venituri la bugetul ţării, dar se pare că acest guvern are zilele numărate, tocmai datorită acesteia.

Leave a Reply