În Uganda medicii tratează cancerul în aeroporturi, cu ajutorul scanerelor pentru bagaje

xray_treatment_cancer_airportÎn această ţară medicii sunt nevoiţi să ia măsuri disperate şi trimit pacienţii să facă şedinţe de radioterapie  în aeroporturi.

Kampala, Uganda. Deoarece în această ţara un bilet de avion pe o rută internă costă cu mult mai puţin decât o sedinţă de radioterapie la o clinică privată, medicii oncologi folosesc aparatele de scanat bagaje din aeroporturi pentru tratarea tumorilor.

Pacienţii nu trebuie decât să cumpere un bilet de avion pentru a putea ajunge la punctul de verificare bagaje. Aici sunt asteptaţi de un lucrător vamal şi de un medic radio-terapeut, care dă indicaţiile necesare pacienţilor.

Unul din aceşti medici, Suruma Mukisa, ne-a declarat: “În unele aeroporturi avem aparate mai noi, de putere mai mare, ceea ce înseamnă mai puţine şedinţe de radioterapie. Restul aparatelor sunt mai vechi dar toate funcţionează la parametrii normali, cu riscuri mici pentru pacienţi. Ne bucurăm că am găsit înţelegere în aeroporturi şi toată lumea poate să beneficieze de aceste tratamente la un preţ rezonabil.  Putem să tratăm momentan toate tipurile de tumori maligne, iar în curând vom putea face radiografii dentare pentru orice doritor. Ca un lucru benefic trebuie să menţionez că Liniile Aeriene Somaleze au reuşit să îşi dubleze numărul călătorilor, odată cu implementarea acestui sistem şi dorim să exportăm programul şi în alte state africane.”

Leave a Reply