Kim Jong Un: “Programul nuclear nu este negociabil! Preţul rămâne acelaşi: 45.000 USD”

North-Korea-non-negociable-nuclearDeclaraţia liderului de la Phenian dă fiori reci comunităţii internaţionale şi obligă Coreea de Sud să ridice gradul de alertă în ceea ce priveşte sistemul defensiv.

Phenian, Coreea de Nord. În dimineaţa aceasta, conducătorul suprem al Coreei de Nord a declarat că nu are de gând să negocieze programul nuclear al ţării şi că oferta de preţ rămâne aceeaşi: 45.000 USD.

Imediat după declaraţia acestuia, Barack Obama a dorit să se adreseze poporului american: “Dragi compatroţi, suntem în faţa unui mesaj foarte clar din partea Coreei de Nord, prin care aceasta demonstrează că nu doreşte să facă nici un pas înapoi şi să se întoarcă la masa tratativelor.

Deşi diplomaţia americană a încercat negocierea preţului pentru acest program, Jim Jong Un şi clica lui nu dă semne de slăbiciune şi nu acceptă un preţ mai mic decât cel dorit. În faţa unei asemenea provocaări, Satele Unite se văd în situaţia de a dubla bugetul apărării pentru anul în curs de la 1200 miliarde USD la circa 2100 miliarde. Vrem să asigurăm cetăţenilor noştri siguranţa pe care şi-o doresc, indiferent de costuri.”

 

Leave a Reply