Louvre-ul va dedica anul 2014 graffiti-ului.

DCFC0141.JPGCelebrul muzeu parizian a luat astazi o decizie istorica care a zguduit lumea artistica.

Celebrul muzeu parizian a decis ca anul 2014 sa fie unul dedicat graffiti-ului.

In acest scop doua treimi din expozitiile permanente vor fi retrase si conservate acestea urmand sa faca loc unor expozitii personale de graffiti ale unor artisti consacrati precum si amatorilor acestui tip de arta contemporana care in ultima decada se bucura de un val de simpatie din partea cunoscatorilor si nu numai.

In plus, conducerea muzeului a decis sa foloseasca celebra piramida de sticla care se afla in curtea muzeului ca un loc de intalnire a artistilor graffitieni iar aceasta va putea fi acoperita cu lucrarile celor mai promitatori tineri artisti.

Cunoscutul graffiti-an Dondi declara cu cateva zile in urma la un post de televiziune din New York: “Este timpul sa iesim din canale, depouri de tren si statii de metrou! Am muncit din greu si am riscat enorm in ultimii 20 de ani si de aceea aceasta victorie este cu atat mai importanta. Nu trebuie sa uitam aici nici sacrificiul pe care toate municipalitatile l-au facut cheltuind sume enorme de bani pentru a putea sa faca orasele noastre sa arate ca unele normale.

Am crezut in aceasta victorie si se pare ca nu in zadar.” Intrebat daca va accepta  o invitatie de a-si expune lucrarile cu prilejul acestui vernisaj acesta a spus: ” Orice artist graffiti-an viseaza sa ajunga pe peretii de la Luvru asa ca ar fi un sacrilegiu sa nu fiu prezent acolo cu cele mai bune lucrari ale mele.”

Conducerea Muzeului de pe Sena asteapta pana la 13 iulie inscrierile artistilor pentru a putea alcatui in cat mai scurt timp o expozitie internationala memorabila.

Leave a Reply