Marian Vanghelie a inaugurat primul parc de distraţii pentru paraplegici din România

play-ground-paralized-peoplePrimarul sectorului cinci a dorit să dea astfel un semnal şi celorlalte sectoare, pentru a implementa un astfel de proiect.

Cartierul Rahova, România. În această dimineaţă a fost inaugurat pe raza sectorului cinci, un nou parc de distracţii destinat persoanelor cu nevoi speciale.

Deşi iniţial consiliul primăriei s-a opus construiri acestui parc, se pare că Marian Vanghelie i-a convins pe membrii consiliului că proiectul este unul viabil, mai ales pentru bugetele personale.

Parcul se întinde pe circa două hectare şi pune la dispoziţia persoanelor cu dizabilităţi severe: 15  tobogane, 25 de locuri de căţărat, precum şi multe leagăne şi gropi cu nisip. La inaugurare au fost prezenţi şi câţiva paraplegici, târâţi special de primar de la domiciliile acestora.

Unul din ei ne-a declarat: “Este minunat să ştim că cineva se gândeşte şi la noi şi cred că o să vin destul de des în acest parc pentru a mă recrea. Mereu mi-am dorit să stau mai aproape de copii, care mă pot călca şi pe cap de acum înainte, sau să ma pot bucura de urina animalelor de companie ale locuitorilor acestui cartier minunat. Acum am ocazia să fac ambele lucruri.”

Leave a Reply