Mercedes lanseaza un nou motor.

new_engine_mercedes_new_car_wood_logs_brunchesLuna aceasta producatorul german a inceput productia in serie a unor masini cu un motor mai putin conventional.

Mercedes a anuntat ca a reusit dezvoltarea pentru autoturismele produse un motor  care functioneaza pe …. lemne. Conceptul este unul mai vechi dar care a fost perfectionat de echipa tehnica a companiei in ultimii cinci ani.

Huber Metzger, director in cadrul diviziei Proiecte Speciale declara cu cateva zile in urma: “Desi randamentul acestui motor este unul inferior motoarelor clasice credem ca tipul de combustibil, pretul lui si usurinta cu care poate fi procurat va face din acest concept unul de succes cel putin in statele europene unde cetatetii isi permit luxul acesta si nu le pasa absolut de loc de nivelul poluarii. Germania este o tara cu un procent mare de impadurire ceea ce ne face increzatori in succesul lansarii noastre .”

Masinile vor veni cu trei tipuri de motorizare: motor pe busteni, motor cu crengi si vreascuri precum si un motor economic de mica capacitate cu frunze si paie. In plus, autoturismele vor veni echipate standard cu topor, manusi de piele si ochelari ieftini de protectie iar cei pasionati isi vor putea cumpara kit-ul premium care contine o drujba, casca de protectie in trei variante de culori metalizate  precum si manusi din piele incalzite electric.

Producatorul german are in vedere cateva proiecte noi care implica combustibili neconventionali: postit-uri, ulei de peste, si peturi de plastic.

Leave a Reply