Motorul de cautare Google va încerca să cauta urme de viaţă pe planeta Marte

google_marte_cauta_viata_motorGigantul american doreşte să se implice mai mult în proiectele importante ale omenirii.

Silicon Valley, California. Sergey Brin, unul din co-fondatorii companiei Google a anunţat recent că doreşte ca aceasta să devină un actor mai important în cucerirea spaţiului şi în proiectele cruciale pentru omenire.

Pentru început, compania Google va pune la dispoziţia cercetătorilor motorul de căutare, care va putea fi folosit pentru a afla dacă exista întradevar viaţă pe planeta Marte.

“Avem cel mai puternic motor de căutare din lume şi dacă acesta nu poate gasi nimic pe planeta roşie, atunci înseamnă că nimic interesant nu se află acolo.”  a declarat Brin la conferinţa de presă.

Întrebat despre capabilitaţile motorului de căutare, acesta a adăugat: “Are cele mai ascuţite simţuri olfactive de pe glob iar motorul îşi poate trimite milioane de “spideri”, care momentan sunt folosiţi la indexarea paginilor web, pe planeta roşie, pentru a afla dacă există viaţă.”

Deranjat de faptul că NASA a cheltuit o grămadă de bani pentru finanţarea proiectului Curiosity, Brin a declarat: “Tot ce a putut NASA să ne spună după ce a cheltuit aproximatin cinci miliarde de dolari, a fost că întradevar ar putea fi posibilă viaţa pe planeta Marte. Mie unul nu îmi este suficient acest răspuns. Eu vreau să ştiu dacă există fiinţe intelgente acolo care să fie interesate de serviciu Google Adsense şi de noii ochelari dezvoltaţi de compania noastră.”

Leave a Reply