NASA a descoperit urme de patruped pe planeta Marte.

mars_dog_curiosity_nasa_mission_life_discoveryAnuntul surpriza vine dupa ce robotul “Curiosity” a surprins cateva imagini interesante cu suprafata planetei rosii.

Cercetatorii NASA au dat publicitatii o serie de fotografii in care se pot observa urme de patruped pe suprafata martiana. Descoperirea este cu atat mai convingatoare cu cat robotul trimis pe Marte in urma cu un an a putut inregistra cu ajutorul microfoanelor sale de ultima generatie si cateva latraturi si maraituri de mamifer sau de ceva ce pare a fi un patruped de talie medie care traieste pe suprafata planetei. In plus se pare ca rotile robotului au fost atacate in nenumarate randuri fara a se inregistra pagube semnificative datorita materialului folosit la constructia acestora.

Cu toate acestea, Agentia Spatiala Americana doreste sa investigheze in amanunt daca aceste vietati sunt endemice planetei Marte sau daca ele isi au provenienta pe planeta noastra. In acest scop acestia au contactat specialistii rusi pentru a putea afla daca exista vreo legatura intre aceste fotografii si celebra catelusa Laika, trimisa de rusi pe orbita Pamantului in anul 1957.

Acestia au declarat ca, asa cum este bine stiut, la cateva ore de la lansare, Laika nu a mai putut fi contactata dar, este greu de crezut ca aceasta a putut prelua controlul capsulei in care se afla pentru a putea ajunge pe planeta Marte. Cu toate acestea NASA inca considera aceasta pista una viabila si doreste sa faca cercetari in continuare.

In acest scop bugetul misiunii a fost suplimentat cu 340 milioane de dolari.

Intrebarea inca ramane: A reusit un caine sa colonizeze planeta Marte?

Leave a Reply