Penurie de benzi elastice in Coreea de Nord dupa ultima lansare a unui satelit spion.

north_korea_launch_elastic_bands_shortage_comunistDupa o pregatire minutioasa care a durat circa noua luni de zile Nord Coreea a reusit imposibilul dar se confrunta cu o noua criza.  De data asta una pe plan local.

Toata comunitatea internationala cunoaste ambitiile de mare putere pe care Coreea de Nord le arata lumii in ultima decada. Ambitii care se pare ca sunt incununate din cand in cand si de rezultate, unele foarte promitatoare.

In urma cu cateva saptamani specialistii in aeronautica ai celebrului mic stat comunist au reusit sa lanseze pe orbita Pamantului un satelit artifical de dimensiuni medii cu ajutorul benzilor elastice colectate de la populatie. Agentia Spatiala Nord Coreeana a avut nevoie de nu mai putin de 14.450.000 de benzi elastice pentru a reusi o lansare al carei cost este unul infim in comparatie cu lansarile clasice.

Campania de colectare a benzilor elastice necesare lansarii a durat noua luni iar la ea au luat parte toti cetatenii Coreei de Nord, care au trebuit sa “cedeze” un numar fix de benzi elastice pentru fiecare familie. Au fost acceptate benzi elastice de la borcanele cu alimente dar si de la lenjeria intima in conditiile in care aceasta nu era mai veche de un an.

Odata cu aceasta lansare a aparut si un fenomen ingrijorator datorita lispei benzilor elastice dar guvernul nord cereean promite sa rezolve problema in maxim doua luni de zile.

Leave a Reply