Primarul oraşului Fukushima declară că nivelul de radiaţii din oraş este unul normal.

fukushima_nuclear_mayor_accident_okAcesta doreşte ca toţi locuitorii oraşului să se se poată întoarce linistiţi în localitate, acum că pericolul a trecut.

Matsuo Yoshitoki, primarul oraşului Fukushima, a declarat într-un interviu pentru un post local de televiziune că locuitorii oraşului de care este responsabil trebuie să se întoarcă la casele lor, după ce oamenii de ştiinţa l-au asigurat că nivelul radiaţiilor în oraş este unul normal.

“Nu inţeleg de ce oamenii nu doresc să se întoarcă în oraş, mai ales acum, când le pot spune faţă în faţă că nu a existat niciodată un pericol real pentru ei şi familiile lor. Trebuie să avem încredere în fizicienii noştri şi de aceea vă îndemn să vă întoarceţi”.

Întrebat dacă crede că viaţa lui a avut de suferit de pe urma accidentului de la uzina nucleară, acesta a continuat: “Nu pot spune că am simţit vreo schimbare majoră, în afara faptului că dieta mi s-a schimbat radical, iar un lucru imbucurător a fost faptul că multe din simţuri s-au ascuţit şi acum pot percepe în alt mod mediul înconjurător. În rest, totul este normal.” a conchis acesta.

1 Comment

  • As vrea sa citesc opinia ta despre un subiect mai delicat, cum ar fi religia sau homosexualitatea. Am impresia ca suntem cam pe aceeasi lungime de unda la capitolul asta!

Leave a Reply