Primul puzzle in 10 dimensiuni a fost terminat de fizicianul Stephen Hawking.

stephen_wakings_first_10d_puzzle_universesPuzzle-ul a fost finalizat cu ajutorul acceleratorului de particule CERN.

Cambridge, Marea Britanie. Celebrul fizician Stephen Hawking a anuntat in revista americana “Science” finalizarea primului puzzle in zece dimensiuni. Acesta spune ca proiectul in care a fost implicat a fost unul foarte greu, dar si unul foarte important deoarece acum a putut demostra “teoria string-urilor” la care a muncit o mare parte din viata.

Acesta a declarat prin telefon:  ”Realizarea proiectului ar fi fost imposibila daca nu exista acceleratorul european CERN care a fost construit tocmai in acest scop. Tot aici vom incepe si productia de serie a puzzle-ului care va putea fi cumparat din magazinul de suveniruri CERN cu preturi intre 499 si 2299 euro in functie de numarul de universuri si numarul de piese pentru fiecare univers. De mentionat insa ca aceste puzzle-uri nu pot fi lasate la indemana copiilor pentru ca acestia risca sa ramana captivi in universurile in care lucreaza pentru asamblarea jocului.”

Institutul CERN a declarat ulterior ca doreste sa produca pentru publicul larg o varianta 4D a celebrului cub Rubik, inventat de un arhitect de origine maghiara in anii 80. Pretul acestuia va fi de 99 euro.

Leave a Reply