Primul vas de croazieră gonflabil a fost lansat la apă

new_cruising_ship_inflatable_new_unsinkableFirma care l-a construit devine un important jucător în rândul şantierelor navale de mare capacitate.

Liverpool, Marea Britanie. O firmă producătoare de produse gonflabile a anunţat lansarea la apă a primului pachebot gonflabil din istorie.

Producătorul spune că acest tip de vas va revoluţiona industria navala datorită caracteristicilor unice pe care le are. Noul pachebot are 400 de metri lungime, 25 de etaje şi poate acomoda până la 2000 de pasageri şi 500 de membrii ai echipajului. Firma producătoare spune că acesta nu se poate scufunda. De exemplu, în cazul în care nava va lovi un iceberg, aceasta va  ricosa din acesta, fără ca ea sau iceberg+ul să aibe de suferit.

Costurile de întreţinere ale navei sunt minime, iar odată dezumflată poate încapea într-un camion de mici dimensiuni. Căpitanul acestei nave, Francesco Schettino, personajul care a reuşit scufundarea parţiala a navei Costa Concordia, a declarat: “Este un vas minunat care nici măcar nu necesită cunostinţe în domeniul maritim. Singura problemă este scârţâitul pe care îl faci când te deplasezi la bordul ei, dar după câteva zile te obişnuieşti şi nava devine o a doua casă. Mă bucur însă că acum avem parte cu adevarat de o navă care nu se poate scufunda, indiferent cât de mult prostii faci la comanda ei.”

2 Comments

  • Minciuni sfruntate . Ca este gonflabil e una ,posibil sa se poata realiza asa ceva desi am ceva dubii ,dar ca sa spui ca dezumflat incape intr-un camion mic asta intrece orice , e o gogomanie imaginabila .

Leave a Reply