Regina Elisabeta a II-a propune Argentinei o oferta tip “timeshare” pentru insulele Falkland.

falkland-islands_war_argentina_queenDecizia vine dupa o intrevedere pe care Regina Marii Britanii a avut-o cu David Cameron pe teme economice.

Criza economica din Marea Britanie se adanceste, asa cum o demonstreaza ultima decizie pe care Regina Angliei a luat-o impreuna cu primul ministru britanic.

Aceasta a propus oficial guvernului argentinian un plan “timeshare” in ceea ce priveste insulele Falkland, iar pretul nu este deloc piperat. Pentru doua saptamani pe durata carora Argentina ar putea prelua controlul insulelor aceasta ar trebui sa plateasca aproximativ 250.000 de dolari.

Guvernul argentinian a confimat la randul lui primirea ofertei din partea Marii Britanii dar a si refuzat-o invocand ofertele mult mai bune primite din partea altor state aflate in criza economica. Presedinta Argentinei, Cristina Elisabet Fernández de Kirchner a declarat: “Avem oferte mult mai serioase din partea unor state cum ar fi Grecia si care pentru aceeasi suma de bani ne-a oferit trei din celebrele lor insule pentru o perioada de trei ani de zile, iar conditiile de cazare nu se pot compara, deci nu am putut decat sa refuz politicos oferta Marii Britanii.”

7 Comments

  • Madalina Dragan

    Interesant articolul. Sunt curioasa cum se va scrie pana la urma istoria pentru Insulele Falkland.

Leave a Reply