Revista satirica franceza “Charlie Hebdo” isi muta sediul in sarcofagul reactorului de la Cernobil.

chernobyl_today_stairic_french_magazine_scandal_mohamedAceasta decizie vine in urma amenintarilor primite de redactorii revistei dupa scandalul publicarii unor caricaturi cu profetul Mohamed.

Paris, Franta. Revista in cauza a semnat deja un contract pe o perioada de cinci ani cu administratorii fostei centrale nucleare din Ucraina iar mutarea se va face in urmatoarele doua luni.

Redactorul sef al revistei, Stéphane Charbonnier a declarat : ‘’Aceasta mutare va calma spiritele in redactia noastra si ne va putea permite sa lucram linistiti la urmatoarele numere ale revistei. Deja am pierdut o multime de angajati foarte talentati, unii care si-au dat demisia din motive de sanatate, iar altii care nu au mai putut fi contactati in ultimul an. La Cernobil sunt sigur ca nu vom mai putea fi deranjati absolut deloc si ca presiunile vor inceta.’’

Revista va ocupa intregul reactor care a explodat in anul 1986 si care acum este protejat de un sarcofac de beton cu o grosime de cinci metri. Noii locuitori au la dispozitie toate facilitatile unui birou modern : sistem de climatizare cu consum zero de energie, lumina artificiala non stop precum si multa liniste pentru a se putea concentra asupra muncii lor.

Leave a Reply