Tenismenii care ajung pe prima pozitie a clasamentului vor fi obligati sa foloseasca rachete mai mici.

federer_nadal_djokovik_atp_grand slam_best players_atpDecizia are ca scop cresterea competitivitatii turneelor de tenis si rotatia mai mare a primilor clasati in clasamantul ATP.

New York City, NW. Federatia Internationala de Tenis a decis ca incepand din aceasta vara sa schimbe o serie de regulamente in tenisul international.

Aceste schimbari doresc sa aduca un plus de competitivitate in acest sport si sa da sansa si altor jucatori sa urce pe primele locuri in clasamentele internatonale, chiar daca sunt mai slab pregatiti decat campionii actuali.

Cea mai importanta decizie ii afecteaza direct pe primii clasati care, odata ajungi in primele trei locuri, vor trebui sa foloseasca rachete de tenis cu dimensiuni mai mici decat arversarii lor. De exemplu, detinatorul primului loc va trebui sa foloseasca o racheta cu 40% mai mica decat cele normale iar in cazul in care acesta ramane un an de zile pe primul loc, din al doilea an va avea voie sa foloseasca doar manerul rachetei.

Anuntul a fost primit cu bucurie de ultimii clasati in topul ATP.  Ramirez Hidalgo, detinatorul ultimului loc a declara pentru noi: “Nimeni nu ar trebui sa fie deranjat de aceasta decizie. Cred ca toata lumea stie cat de buni sunt Djokovic sau Federer si nimeni nu neaga acest lucru. Doar ca acestia nu trebuie sa monopolizeze aceste clasamente doar pentru ca sunt cei mai buni. Si noi vrem contracte de sponsorizare cu sume uriase si o atentie mai mare din partea presei sportive si de acum inainte avem toate sansele sa le avem, pentru ca vom demonstra ca ii putem invinge pe acesti jucatori. “

Leave a Reply