Zece tari africane interzic folosirea jocurile puzzle cu apa.

games_puzzle_water_iphone_africa_bannedAceste jocuri foarte populare in intreaga lume nu vor mai putea fi cumparate incepand de luna asta in zece state africane.

Abuja, Nigeria. Dupa o reuniune de urgenta a reprezentantilor a zece state africane s-a luat decizia ca incepand cu aceasta luna, jocuri foarte populare ca “Where’s my water” sau “Perry” sa nu mai poate fi cumparate de catre cetatenii acestor state.

“Trebuie sa educam corect copiii nostri si sa interzicem aceste jocuri puzzle. Copiii trebuie sa inteleaga ca problema apei este una serioasa si nu ne permitem sa o irosim nici macar virtual. S-a estimat ca anual jocurile de acest gen irosesc aproximativ 25 milioane metri cubi de apa potabila. Din aceasta cantitate aproximativ 15% provine din statele africane.’’ a declarat Oluwatosin Osuji, presedintele Nigeriei, la incheierea reuniunii.

Reprezentantii companiilor care produc acest gen de jocuri au declarat ca toata apa folosita in jocuri este apa menajera si ca aceasta se intoarce in circuitul natural.

3 Comments

Leave a Reply