Zi istorica pentru Statele Unite: de astazi Mexic isi deschide frontierele pentru orice cetatean american.

mexico_border_US_opens_citizens_historic_dayCongresul american s-a intalnit de urgenta pentru a redacta o scrisoare de multumire statului mexican in aceasta zi istorica.

Mexico City, Mexic. Astazi guvernul mexican a luat o decizie istorica anuntand ca a deschis frontierele pentru orice cetatean american care doreste sa viziteze sau sa munceasca in Mexic.

Aceasta decizie vine dupa ce ani la rand guvernul mexican nu a reusit sa stopeze un fenomen ingrijorator: imigratia clandestina a cetatenilor americani. Presedintele Obama si-a anulat cateva vizite in Orientul Mijlociu si a decis sa faca o vizita de curtoazie omologului sau Mexican.

Enrique Peña Nieto, presedintele Mexicului a declarat recent intr-o conferinta de presa: “Decizia nu a fost usoara dar a trebuit sa o luam datorita incapacitatii noastre de a opri fenomenul de imigrare clandestina dinspre America. Credem ca destui imigranti americani si-au pierdut viata incercand sa intre clandestin in Mexic si acum fiecare familie americana separata se poate reuni si trai pe teritoriul statului mexican.”

Din estimarile oficialilor mexicani aproximativ doua milioane de americani incearca in fiecare an sa treaca fraudulos granita mexicana iar previziunile arata ca aproximativ 15 milioane de familii din Statele Unite se vor muta in urmatorii zece ani pe teritoriul acestui stat datorita joburilor bine platite pe care le pot avea: dadace, bucatari, gradinari si ingrijitori.

Leave a Reply