Aeroportul Henri Coandă blocat din cauza căderilor masive de cocalari din Italia

caderile-masive-de cocalari-romani-blocheaza-aeroportul-otopeniToată activitatea celui mai mare aeroport din România este oprită până la curaţarea lui cu autospeciale ale poliţiei.

Otopeni, Romania. Dumitru Răcaru, Directorul General al Aeroportului Henri Coandă a declarat  pentru presă că operaţiunile pe aeroport sunt blocate momentan, dar se speră că acestea vor fi reluate în maxim doua ore.

Problemele au început să apară odată cu sosirea în această dimineaţă a trei aeronave din Italia, care au încetinit procedurile de control vamal, deoarece majoritatea cocalarilor din aceste trei zboruri erau urmariţi internaţional pentru diferite delicte pe teritoriul european.

Datorită faptului că poliţiştii din aeroport nu erau suficienţi pentru preluarea acestora, s-a decis folosirea taximetriştilor care asteptau clienţi, pentru transportarea cocalarilor la cele mai apropiate locuri de cazare din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

Urmatoarele 15 zboruri care trebuiau să sosească din Franţa, Germania, Belgia şi Spania au fost deviate pe alte aeroporturi, cum ar fi Sofia si Budapesta. Cei 2200 de cocalari de la bordul acestor aeronave au reuşit şi în cele două capitale vecine, blocarea aeroporturilor şi nici unui alt cocalar nu i se va mai permite îmbarcarea în spaţiul european, fără a trece în prealabil pe la secţiile de poliţie de pe raza de domiciliu.

Leave a Reply