Alarmant: Urşii Grizzly au căpătat rezistenţă la sprayurile cu piper folosite împotriva lor

Statul american cel mai lovit de acest fenomen este Alaska.

bears_like_pepper_sprayNome, Alaska. Un grup de pădurari din Alaska au putut observa un fenomen îngrijorător, care poate duce la pierderea multor vieţi omeneşti: urşii grizzly nu se mai tem de spray-urile cu piper folosite de cetăţeni pentru apărare ci, dimpotrivă, tind să caute aceste obiecte care se pare că le oferă oarece satisfacţii.

Unul din aceşti pădurari a declarat pentru revista noastră: “De acum doua luni am ştiut că ceva este în neregulă în momentul în care, surprins fiind de un urs de dimensiuni medii, am folosit spray-ul pe care îl aveam asupra mea şi am observat că ursul a continuat atacul, dar a devenit foarte interesat de spray şi căuta cu ardoare jetul de piper care a ieşit în momentul declanşării. Tot ce am putut să fac a fost să arunc spray-ul în direcţia ursului şi să mă adăpostesc în maşină.”

Nu este primul caz de acest gen din Alaska şi deja cercetătorii americani au putut demonstra ca, intradevăr, fenomenul este real. Aceştia sfătuiesc toţi iubitorii de drumetţii să revină la vechile obiceiuri şi să folosească numai armele de foc împotriva animalelor de talie mare.

Se pare că la aceste arme urşii nu au căpătat nici un fel de rezistenţă.

Leave a Reply