Anul acesta va avea loc prima eclipsă totală de soare pe timpul nopţii

total_solar_eclipse_night_north_korea_2013Astronomii nu au putut încă calcula exact locul în care se va produce, dar spun că aceasta va avea loc undeva în zona balcanică, probabil Caracal.

Bucureşti, România. Fenomenul astronomic al anului va avea loc în luna August, au anunţat astronomii români în urmă cu câteva minute.
Este vorba de prima eclipsă de soare pe timpul nopţii, care va putea fi urmarită în noaptea de 11-12 August, iar cel mai bun loc de observare se pare că este oraşul Caracal.

Astronomii spun că fenomenul nu trebuie ratat, deoarece acesta se produce odată la 40.000.000 de ani. Unul din cercetătorii care au facut anunţul a declarat : ‘’Acea noapte va fi de neuitat pentru locuitorii Caracalului. Toată lumea va putea observa pe durata a două ore acest fenomen unic: pe de o parte vor putea observa luna şi lângă ea, eclipsa de soare de care vorbeam. Sperăm să putem ajunge cu echipamentele noastre în oraş pentru a putea documenta cât mai bine fenomenul la care fiecare astronom visează.‘’

Imediat după anunţul astronomilor români, agenţia de stiri din Coreea de Nord a anunţat că Partidul Comunist din această ţară îi sfătuieşte pe toţi locuitorii să nu urmărească acest fenomen, care este unul pur occidental şi a decis să nu permita pe teritoriul ei, în perioada evenimentului, nici un ziarist sau cercetător străin.

Nu am înţeles exact ce treabă are Koreea de Nord în eclipsa de la Caracal, dar cine suntem noi să-l contrazicem pe Kim Jong Un.

Leave a Reply