Breaking news: preluare de ostatici pe Staţia Spaţială Internaţională

preluare_ostatici_statia_spatialaMomentan se cunoaşte naţionalitatea atacatorilor şi pretenţiile acestora dar care se pot schimba în orice moment. 

Orbita Pământului. În jurul orelor 12:30 GMT la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale a avut loc un atac terorist iar toţi cei nouă astronauţi aflaţi la bord au fost luaţi ostatici.

Se pare din primele declaraţii că este vorba de un comando nord coreean, format din trei bărbaţi şi două femele, care au sosit pe staţie în nacela unui balon de agrement şi au reuşit să spargă unul din hublourile staţiei cu un obiect contondent.

Iniţial aceştia au cerut găzduire, pentru a câştiga încrederea astronauţilor, după care au preluat staţia spaţială şi momentan citesc manualele de utilizare. Astronauţii nu vor să îi ajute în a descifra toate tainele tehnice ale staţiei spaţiale şi se estimează că teroriştilor le va lua cel puţin o lună până vor putea gasi butonul prin care vor putea comunica cu negociatorii aflaţi pe Pamânt.

Contactat telefonic de preşedintele american Barack Obama, Kim Jong Un nu a putut decât să fredoneze melodia “Who let the dogs out?” şi a izbucnit într-un râs isteric.

Momentan nu există nici o procedură de urgenţă în aceste cazuri, deoarece întotdeauna NASA a considerat staţia spaţiala de necucerit, dar se pare ca nord coreenii depăşesc în imaginaţie orice aşteptări.

Leave a Reply