Căpitanul unui portavion american a fost arestat pentru contrabandă cu maşini

capitan-portavion-american-contrabanda-masini-lux-ausi-bmwAcesta a fost reţinut după ce a fost prins transportând 2000 de maşini de lux.

Arlington, Statele Unite. Reprezentanţi ai Pentagonului au declarat că Roger Phils, căpitanul unuia din cele mai mari portavioane din lume a fost arestat în urmă cu doua zile şi acuzat de contrabandă cu maşini de lux.

Acesta a fost prins în timp ce transporta 2000 de autoturisme de lux produse în Europa, pe care acesta dorea să le comercializeze pe teritoriul Statelor Unite, fără a plăti taxele vamale necesare.

Un alt aspect important al cazului îl reprezinta faptul că pentru a putea face loc celor 2000 de autoturime BMW si Audi, comandantul a lăsat pe un aeroport militar din Germania întreaga flota de avioane de lupta F16, astfel portavionul devenind neoperaţional.

Preşedintele Obama şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la acest caz şi a lansat o ancheta oficială în care să se determine câte maşini au fost aduse de-a lungul timpului în acest mod, ştiind că acest capitan obişnuia să ia cheile de la portavion fără pemisiunea amiralităţii şi să dispară cu el timp de săptămâni intregi.

Cu un caz asemănător s-a confruntat şi România in vara lui 2011, când la bordul celebrului şi unicului submarin românesc, Delfinul, au fost descoperite doua tone de calcan viu.

Leave a Reply