Catedrala Neamului va avea propria staţie de metrou cu ieşire lângă altar

CATEDRALA-NEAMULUI-STATIE-METROUPatriarhia a declarat că toate cheltuielile pe care Metrorex la va face cu amenajarea acestei staţii vor fi suportate de BOR, din banii care vor rămâne după construirea colosalei catedrale.

Bucureşti, România. Biserica Ortodoxă Română a anunţat că noua catedrală care va fi construită va beneficia în premieră de o staţie de metrou dedicată, care va purta numele “Apărătorii Credinţei Patriei”.

Lucrările au început deja, iar firma constructoare a dezvăluit presei câteva din cerinţele pe care BOR le are pentru acest sfânt proiect de transport.

Staţia de metrou va fi tapetată cu icoane lucrate manual în mânăstirile din Moldova, lumina ambientală va fi exclusiv cea dată de lumânări bisericeşti, sistemul acustic va fi format dintr-un cor de 16 preoţi care vor cânta hit-urile bisericeşti ale săptămânii, staţia va beneficia de 16 scări de înălţare pentru accesul călătorilor în Catedrală.

În plus fiecare garnitură de metrou care va sosi în staţie va fi sfinţită de un preot iar conductorii vor trebui să se spovedească înainte de deschiderea uşilor.

Leave a Reply