Cea mai mare spargere din istorie: apartamentul directoarei FMI a fost prădat

kaosHoţii au reuşit să dispară cu economiile a şapte state importante, dar oficialii din poliţie nu vor să facă publice mai multe detalii din cauza riscului izbucnirii unei crize financiare.

Paris, Franţa. Apartamentul lui Christine Lagarde, şefa Fondului Monetar Internaţional a fost prădat aseară de un grup de spărgători amatori.

În momentul spargerii, proprietara se afla la un dineu organizat de Banca Mondială. Hoţii au reuşit să intre în apartament pe scara de incendiu şi au sustras circa 1.000 miliarde USD, sumă de bani care se afla sub patul proprietarei.

Momentan nu se ştie exact căror ţări aparţin aceşti bani, dar Lagarde a declarat că va face tot posibilul pentru a recupera sumele de bani pierdute.

Aceasta a anunţat deja o creştere a costului creditelor pentru împrumuturile acordate de FMI şi speră ca presa să o ajute în a explica opiniei publice că această mărire este necesară pentru a evita o criză economica majoră şi falimentul statelor care şi-au pierdut banii în această spargere.

Leave a Reply