Cercetătorii declară: peturile de plastic pot fi benefice faunei marine

marmota-plastic-pet-ocean-poluare-warningAceştia au studiat pentru o perioadă de opt ani un grup de marmote care a reuşit traversarea oceanului folosindu-se de aceste obiecte atât de blamate.

Sydney, Australia. Un grup de cercetători au comunicat lumii stiinţifice o descoperire uimitoare: peturile care ajung în oceanul planetar pot avea efecte benefice asupra faunei marine.

Aceşti cercetători au putut urmări un grup de 12 marmote, care a reuşit prima traversare a oceanului Indian folosindu-se de peturile care plutesc pentru a se odihni.

Este prima traversare pe care o reuşesc aceste animale, lucru care poate însemna o nouă şansă pentru mii de alte specii, de a călători liber pe tot globul şi de a gasi noi teritorii pe care să le colonizeze.

Tim Mike, liderul grupului de cercetători a declarat: “Deşi oamenii au fost lăsaţi să creadă că poluarea oceanelor cu peturi va duce la un dezastru ecologic, suntem în măsură să vă spunem că nu va fi deloc asa şi că această “poluare” va da altor specii o şansă la viaţă. Important este să aibe curajul să facă primul pas în apă, pentru că de acolo totul este foarte simplu.”

A fost lansată şi o campanie publicitară prin care toţi copiii care locuiesc în zonele de coastă, sunt încurajaţi să arunce în fiecare zi un pet în ocean.

Leave a Reply