De astăzi bătrânii pot beneficia de eutanasieri pe baza buletinului în farmaciile din Iaşi

eutanasii-batrani-farmacii-iasiProiectul Ministerului Sănătăţii este unul pilot, care a demarat în câteva farmacii din Iaşi.

Bucureşti, România. Ministrul Sănătăţii a anunţat începutul unui proiect pilot în cateva farmacii din Iaşi, în care orice pensionar care se prezintă cu buletinul şi ultima dovadă de pensie, poate beneficia de o eutanasiere la preţuri reduse.

Până acum în România eutanasiile nu erau permise, dar datorită numarului mare de doritori, mai ales din rândul pensionarilor, acestea au fost legalizate şi farmaciştii vor face cursuri de specializare în acest domeniu.

Până la acestă oră, în Municipiul Iaşi s-au prezentat circa 18 pensionari pentru a fi eutanasiaţi, din care doar trei nu au putut beneficia de acest serviciu deoarece nu aveau la ei dovada ultimei pensii primite.

Ministrul a declarat: “Dacă proiectul este unul de succes atunci toate cele 12.247 farmacii din România vor intra in acest proiect şi vom putea să eutanasiem circa 80.000 de bătrâni zilnic. Mai este însă mult până acolo şi trebuie să fim foarte atenţi la modul cum este implementat planul ministerului pentru a fi siguri de reuşita lui.”

Leave a Reply