Din ce în ce mai puţini japonezi îşi fac harakiri din cauza lamelor de proastă calitate importate din China

harakiri-knifes-chinaDoritorii de asemenea senzaţii tari se tem din ce în ce mai mult de o moarte în chinuri şi aleg să rămână în viaţă.

Osaka, Japonia. Guvernul Japonez a declarat că în ultimii doi ani, rata de sinucideri în rândul japonezilor a scăzut cu 76%. Din cercetări a reieşit faptul că foarte mulţi japonezi renunţă să-şi mai ia viaţa din cauza calităţii cuţitelor pentru harakiri, care sunt importate din China, datorită preţurilor scăzute.

Unul din cei care au încercat să-şi ia viaţa în felul acesta a declarat de pe patul de spital: “Am dorit sa mă omor şi să o fac în cel mai tradiţional mod posibil, dar în loc să trec în lumea cealaltă, a trebuit să apelez serviciul de urgenţă din cauza durerilor.

Deşi am încercat să ma injunghii de circa 40 de ori, tot ce am făcut a fost să îmi produc nişte tăieturi urâte la nivelul abdomenului, care sângerau prea mult şi a trebuit să rog soţia să sune la salvare.”

Firma producătoare chineză nu a putut fi contactată pentru clarificări, dar surse din interiorul acesteia ne-au declarat că managerii acesteia au luat în urmă cu aproximativ trei ani decizia înlocuirii oţelului folosit, care era foarte scump, cu tabla de zinc de 0.2 cm.

Leave a Reply