Eschimoşii protestează în favoarea încălzirii globale

innuit_protestingAceştia nu înţeleg de ce pentru restul oamenilor acest fenomen este periculos şi fac apel la statele puternic industrializate să dubleze cantităţile de bioxid de carbon aruncat în atmosferă în fiecare an.

Insula Devon, Groenlanda. Un grup de circa 2300 de eschimoşi care locuiesc în zona arctică a semnat o petiţie pe care doreste să o trimită tuturor şefilor de stat din intreaga lume.

Această petiţie doreşte să atragă atenţia cu privire la efectele încălzirii globale, care sunt foarte benefice pentru comunităţile lor. Ei doresc sa facă un apel către toate puterile lumii, ca acestea să nu limiteze emisiile de bioxid de carbon în atmosfera.

“Nu ne dorim o creştere dramatică a temperaturilor, dar 4-5 grade în plus ar fi suficiente pentru noi şi pentru comunităţile noastre. Nu înteleg de ce oamenii nu doresc să ne ajute şi se sperie de efectele încălzirii globale. Rog orice cetăţean căruia îi este frica de încălzirea globală să ne facă o vizită pe perioada verii şi să vadă exact despre ce vorbim. Eu unul m-am săturat să tot car lemne de foc în timpul verii pentru încălzirea gospodăriei. Îmi doresc să pot ieşi şi eu în cămaşă afară să mă răcoresc şi să nu fiu nevoit să îmbrac trei urşi polari pentru a mă simţi confortabil.” a declarat Qopuk Ilipikuk, liderul eschimoşilor.

Leave a Reply