Implant dentar care s-a terminat prost pentru toată lumea

implant_dental_deathMedicul care a efectuat procedura a fost arestat şi va apărea în faţa unui judecator săptămâna viitoare.

Zanzibar, Tanzania. Un medic stomatolog din capitala statului african, a fost arestat şi acuzat de ucidere din culpă dupa ce a pus unui pacient un implant dentar.

Doctorul se pare că a ales greşit dimensiunea implantului şi nu şi-a dat seama decât dupa ce a terminat procedura. Familia pacientului este stupefiată şi nu poate înţelege ce s-a întamplat în sala de operaţii, iar aceştia sunt foarte hotărâţi să-l dea în judecata pe medic pentru a obţine despăgubiri cât mai mari.

Medicul arestat se apără şi spune că a folosit un implant de mărime corectă, aşa cum recomandă şi firma producătoare suedeză.

Firma producătoare a confirmat faptul că ei sunt cei care au vândut implantul folosit în acest caz şi fac verificări pentru a vedea cum s-a putut ajunge la o astfel de eroare pe linia de producţie.

De obicei aceste implanturi sunt foarte mici, de maxim doi centimetri, dar firma recunoaşte că produce şi cateva repere speciale de oţel pentru industria navala şi crede că o greşeală a secţiei ambalare a produs această tragedie.

Leave a Reply