In România, avioanele de luptă sunt folosite la stropirea culturilor ţăranilor

fighter_russian_airplanes_spraying_cropsAceastă măsură se datorează situaţiei economice dezastruoase în care se află Armata Româna.

Bacău, România. Până la căderea regimului comunist din 1989 Armata Româna se putea mândri cu o flotila modernă de avioane de luptă, dar lucrurile s-au schimbat începând cu anul 1990, între timp armata fiind nevoită să ia câteva măsuri disperate pentru a-şi menţine flota de avioane gata de luptă.

În asteptarea unui conflict armat, armata închiriază aceste avioane agricultorilor pentru ca aceştia să-şi poată stropi culturile cu diferite substanţe.

Unul din aceşti ţărani, Serghei Niculescu Mizil, a declarat pentru ziariştii nostri: “Eu unul îmi pare bine că oamenii ăştia vine şi dau cu chimicalele alea pe la noi prin sat. Plata o facem la ora de zbor, dar este foarte ieftin pentru că într-o oră un avion d’ăsta de luptă reuşeşte să termine un judeţ întreg. Noi ne-am tot rugat de şefii de la Bucureşti să ne ajute şi cu însămânţările de primăvară da’ ne-au zis că nu au voie piloţii să se apropie prea mult de pământ că cică aspiră praf reactoarele alea cu care zboară şi cade avioanele.”

Deşi nu a luat nici o măsură în acelaşi sens, amiralitatea română se gândeşte să folosească flota navală la activităţi de pescuit şi dragare. Din estimările lor, o vedetă rapidă poate să pescuiască în două zile circa 0.3% din peştele existent în oceanul Pacific, iar submarinul “Delfinul” poate să culeagă circa 15 tone de crabi pe oră în marea Bering.

Leave a Reply