În toate oraşele importante din Transilvania vor fi instalate ceasuri digitale bilingve

ceasuri-stradale-digitale-modificate-limbi-maghiaraCetăţenii de etnie maghiară se plâng că nu pot citi ceasurile româneşti, lucru care le creează mari probleme în viaţa de zi cu zi.

Cluj, România. Începând de luna aceasta primăria din Cluj va amplasa ceasuri digitale în limba maghiară în cele mai importante intersecţii din oraş.

Proiectul nu este unul izolat şi majoritatea oraşelor din această zonă a ţării îl vor implementa, pentru a rezolva una din problemele cu care se confruntă cetăţenii de etnie maghiara.

Deşi ar fi fost normal ca în toate oraşele unde minoritatea maghiară este majoritară să fie instalate ceasuri digitale şi în limba română, se pare că cetăţenii români de etnie română nu sunt interesaţi de acestea, datorită faptului că nu prea le pasa de punctualitate şi aceştia încă se bazează pe ajutorul naturii pentru a afla ora exactă (ex. cântatul cocoşilor).

Primul-ministru al oraşului Cluj, Emil Boc, spune că iniţiativa îi aparţine şi aceasta se înscrie pe lista marilor realizări pe care le-a înfăptuit de-a lungul carierei acestuia în slujba cetăţeanului……….Traian Băsescu.

Leave a Reply