Ivan Patzaichin a dezvăluit în premieră cum a reuşit să se califice în finala olimpică din ’72 cu o pagaie ruptă pe spinarea unui adversar rus

ivan_patzaichin_calificariEste pentru prima oară când marele sportiv face această dezvăluire şi îi mulţumim pentru increderea acordată.

Cel mai bine îl lăsăm pe Ivan să ne povestească: ” Totul a început perfect în acele calificări şi plecasem foarte bine din start. La primii 200 de metri eram în primii trei clasaţi, când un adversar din fosta URSS a început să scuipe în barca mea pentru a o îngreuna şi a mă putea devansa.

La început chestia nu m-a deranjat prea mult, dar dupa înca 200 de metri barca era pe jumătate plină de secreţiile rusului şi a trebuit să-i aplic o lovitură cu pagaia peste cocoaşa, lucru care l-a scos din cursă datorită durerilor atroce, iar pagaia mea s-a rupt în urma acelei lovituri.

Am încercat să anunţ organizatorii că nu mai pot concura cu o pagaie ruptă, dar aceştia m-au ignorat şi a trebuit să dau drumul la micul motor pe care-l ataşasem la barcă. Astfel, m-am putut clasa în primii trei şi am ajuns în finală, pe care am şi câstigat-o graţie unui combustibil special, cu o cifră octanică mare, pe care îl primisem de la combinatul Petrobrazi. Cam asta a fost povestea şi mă bucur că am putut să spun cu adevarat ce s-a întamplat”.

Trebuie să menţionăm că redacţia Warning News România încă îl consideră pe Ivan Patzaichin cel mai mare sportiv român al tuturor timpurilor, indiferent de întâmplările prin care a trecut.

Leave a Reply