Lunetist nazist în vârstă de 93 de ani găsit într-o clopotniţă din Normandia

france_tower_bell_nazi_sniper_oldLocuitorii localitaţii declară că nu stiau nimic de existenţa acestuia, dar doresc ca acesta să rămână în oraşul lor.

Mica localitate Bayeux din Normandia a devenit celebră datorită unei descoperiri făcută acum doua zile de către preotul oraşului.

Acesta a descoperit un soldat nazist, Elias Eckehard, în vârstă de 93 de ani, care a stat ascuns în clopotniţa bisericii din primăvara anului 1944. Soldatul a declarat că a asteptat în tot acest timp veşti de la comandatul diviziei din care făcea parte şi că în acest timp a adunat informaţii valoroase pentru cel de-al treilea Reich.

Tot el spune că la un moment dat a crezut că războiul a fost caştigat de către nemţi, când a putut observa în anii 80 pe străzile micului oraşel foarte multe maşini de fabricaţie germană.

Intrebat cum a reuşit să supravieţuiască atâta timp, el a declarat: “La fiecare trei zile coboram şi executam misiuni de recunoaştere şi spionaj şi puteam să-mi procur cele necesare traiului de zi cu zi. Singura problemă a fost sa fac rost de muniţie pentru arma din dotare, pe care nu am mai folosit-o din 44, dar pe care o curăţ zilnic.”

Locuitorii oraşului Bayeux doresc ca bătrânul să devină o atracţie turistică şi cer guvernului francez să-i acorde cetăţenie pentru a putea rămâne la ei în localitate.

Soldatul însă doreşte să fie predat autorităţilor germane într-un schimb de prizonieri.

Leave a Reply