Marele Zid Chinezesc va fi reabilitat termic

yidul-chineyesc-reabilitat-termicGuvernul chinez încearcă astfel să limiteze pierderi de aproximativ 85 miliarde de dolari anual.

Beijing, China. Guvernul chinez a anunţat recent că va demara un proiect de reabilitare termică a Marelui Zid Chinezesc, care a fost comparat cu o gaură neagră, din punct de vedere al bugetului naţional.

Oficialii de la Beijing au declarat că deşi la momentul construirii acestui uriaş edificiu existau tehnologii de izolare fonică şi termică, conducătorii Chinei nu au luat nici o măsură, lucru care va însemna acţionarea în instanţă a urmaşilor acestora.

În proiectul care ar trebui să economisească Chinei o sumă uriaşă de bani în viitor, vor fi implicaţi circa 230 milioane de muncitori, care vor adăuga material izolator pe toată lungimea zidului.

Acest proiect va fi început anul viitor şi va dura circa 25 de ani. Tot în cadrul aceluiaşi proiect, guvernul chinez a decis instalarea unor plase speciale pentru a opri mingiile de fotbal trimise peste zid de copiii chinezi, care practică acest sport. Se estimează că anual, 23 milioane de mingi ajung în curtea ţării vecine, Mongolia,  spre bucuria copiilor acestui stat.

61 Comments

  • Nu ati preluat stirea integral !
    Siteul guvernului chinez mai precizeaza ca peste stratul termoizolator se vor aplica doua straturi de var
    antiseismic, stiut fiin faptul ca Marele Zid Chinezesc este situat pe o falie seismica, similara cu cea din Vrancea.

  • cred ca o sa dam afara cativa ziaristi care nu s-au documentat suficient inainte de publicarea articolului. Multumim pentru ajutorul acordat acestora :0)

Leave a Reply